Over mij & Dacelo

Antje Hiemstra

Over Antje

Even voorstellen:

ik ben Antje Hiemstra, eigenaresse en coach van Dacelo Coaching. Al op jonge leeftijd kwam de zorgende persoon in mij naar boven. Ik ben opgegroeid in een groot traditioneel gezin met 4 drukke broers, mezelf aanpassen en een zorgende rol op me nemen was dus dagelijkse kost. Ik kwam erachter dat zorgen voor en het aanpassen aan anderen erg goed op elkaar aansluiten. Wat heeft de ander nodig en hoe kon ik daarin voorzien?

Zien wat je kan en zien wat je niet wilt

Dit intrigeerde mij ook in mijn ontwikkeling en carrière, waarbij ik verschillende leidinggevende functies in de zorg heb gehad. Hier maakte ik ook kennis met vrijwel alle valkuilen die ik tegen kom komen als leergierig, perfectionistisch en zorgzaam persoon. Dit heeft ontzettend veel opgeleverd, want inmiddels heb ik geleerd wat ik kan, maar ook geleerd om te zien wat ik niet wil doen of wat ik nooit zal doen, simpelweg omdat het niet bij mij past. Het vermogen om jezelf aan te passen binnen een team is goed, maar het is ook belangrijk om dingen te laten zijn zoals ze zijn en vanuit begrip en vertrouwen samen te werken.

Vanuit het perspectief

Die inzichten gebruik ik ook in mijn systemisch coachtrajecten. Ik houd ervan om anderen net even op andere gedachten of ideeën te brengen. Door het veranderen van een perspectief ontstaat bijna als vanzelf een verandering van het vraagstuk. Hierbij kun je de wereld of de ander niet veranderen, maar wel de manier waarop jij ernaar kijkt. En zo ook de manier hoe jij er mee om gaat. Dat geeft rust, bij jezelf en in samenwerkingen. Zoek jij die rust samen met mij op?

Over Dacelo

Dacelo: in de kracht van jouw eigen verhaal

Dacelo. De Latijnse naam van de Kookaburra, een Australische ijsvogel met een heerlijk uitbundige lach, vergelijkbaar met onze mensenlach. Het verhaal vanuit de Aboriginals vertelt over de belangrijke rol die deze lachvogel heeft om, nadat de hemelgeesten de dag en nacht hebben gecreëerd, de ochtend als een soort wekker te starten met zijn schelle, vrolijke lach. De Kookaburra vervulde zijn rol iedere dag met veel trots, want zonder de roep van de Kookaburra geen ochtend en geen opkomende zon. Een verhaal vol onderliggende boodschappen, waar coach Antje Hiemstra haar eigen boodschap uit heeft gehaald voor Dacelo. Antjes voorliefde voor vogels komt op een of andere manier steeds terug in haar dagelijkse leven, vanuit haar opvoeding dankzij haar vader tot aan alle vogels die haar levenspad hebben gekruist. Zoals de Kookaburra, die Antje liet inzien dat ze wil genieten van al het moois dat de dag brengt, elke dag wil verwelkomen met een lach en haar eigen weg wil zoeken in wat haar energie geeft.

In gesprek gaan met elkaar

Energie en verbinding staan dan ook centraal bij Dacelo. Er wordt gekeken naar de kracht van het individu, maar vooral ook hoe het individu samenwerkt met anderen en welke plaats binnen het team of de organisatie wordt ingenomen. Wat hebben mensen met elkaar gemeen en hoe haal je uit ieder teamlid het beste, voor zichzelf en voor de organisatie? Daar richt Dacelo zich op door in gesprek te gaan vanuit de IRF-gedachte: Inhoud, Relatie en Focus.

Deze mooie gesprekken leiden vaak tot dat wat niet wordt uitgesproken, maar wel een knelpunt kan zijn om een goed functionerende organisatie te zijn en blijven. Op gelijkwaardig niveau worden gesprekken gevoerd en begeleid door Dacelo-coach Antje, die door haar transparante en eerlijke manier van coachen mensen op hun gemak stelt en de weg vrijmaakt voor oprechte gesprekken en conclusies.

Postadres

Everdingen

Telefoon

+31(0)6 – 38 926 365

E-mail

Stuur een bericht