Praktisch

De werkwijze

Samenwerken met Dacelo Coaching

Heeft jouw organisatie last van uitdagingen in de samenwerking, is er regelmatig onrust binnen het team of merk je dat er te vaak frustratie is op de werkvloer? Systemisch coaching geeft inzicht in de knelpunten binnen de zelforganisatie om vervolgens samenwerkingen te verbeteren en versterken. Hoe pakt Dacelo dit aan?

Intake gesprek

Samen verkennen we de uitdaging die binnen jouw zorgteam ligt. Wat wil je bereiken binnen de organisatie, waar liggen de knelpunten en op welke resultaten hoop je? In 1-1,5 uur weet je of systemisch coachen de beste optie is en of er een klik is met de coach van Dacelo. Wederzijds vertrouwen is het beste vertrekpunt om mooie resultaten te kunnen boeken. Tijdens de intake maken we een globaal actieplan en op basis daarvan wordt een offerte opgesteld.

Het traject

Tijdens de intake hebben we samen het actieplan voor het coachingtraject bepaald. Het is duidelijk welke methode of methodes het beste passen bij het vraagstuk en het doel is bekend: een team dat elkaar vertrouwt en optimaal functioneert binnen de organisatie. De coaching gebeurt zoveel mogelijk vanuit het volledige teamverband om zo het complete geheel inzichtelijk te krijgen. Coach Antje Hiemstra gaat, zoals in de intake is afgesproken, met het team aan het werk. We evalueren gaandeweg het traject regelmatig om met elkaar de doelen in het vizier te houden.

Een optimaal systemisch coachtraject

Naast de gesprekken zijn eventueel andere acties mogelijk. Zo kan Dacelo zelf deelnemen aan het bestaande werksysteem om inzichten op te halen of mee te kijken naar hoe individuen en teams in de praktijk handelen. Waardevolle informatie om het beste uit een team, afdeling of complete organisatie te halen! Tijdens de intake wordt zoveel mogelijk vooraf bepaald welke eventuele extra acties nodig zijn voor een optimaal systemisch coachtraject.

De looptijd van een begeleidingstraject varieert, afhankelijk van het vraagstuk. De methode Deep Democracy kan bijvoorbeeld al vanaf één trainingsdag worden ingezet. Dacelo begeleidt teams dan in het voeren van gesprekken, maar deelt tegelijk ook tools en handvatten om daarna als team zelf vaker het gesprek aan te gaan. Bepaalde vraagstukken vragen weer om meer gesprekken binnen verschillende lagen van de organisatie daardoor ook om meer tijd in begeleiding. We bespreken samen de verwachtingen tijdens het intakegesprek.

Over Dacelo

Dacelo novaeguineae. De Latijnse naam van de Kookaburra, een Australische ijsvogel met een heerlijk uitbundige lach, vergelijkbaar met onze mensenlach. Het verhaal vanuit de Aboriginals vertelt over de belangrijke rol die deze lachvogel heeft om, nadat de hemelgeesten de dag en nacht hebben gecreëerd, de ochtend als een soort wekker te starten met zijn schelle, vrolijke lach. De Kookaburra vervulde zijn rol iedere dag met veel trots, want zonder de roep van de Kookaburra geen ochtend en geen opkomende zon.

Reviews

"Verschillende jaren heb ik met Antje trainingen mogen geven aan begeleiders die werkzaam zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben wij samengewerkt met teams in diverse coachingstrajecten. Ik heb Antje leren kennen als een vrolijk, warm mens. Ze is een coach die je laat geloven in je eigen kracht. Ze luistert goed naar wat de ander te vertellen heeft, ze stelt rake vragen en heeft een praktische werkwijze. Ze is in staat om een veilige omgeving te creëren waardoor mensen zich gehoord voelen, zich durven uit te spreken en zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling. Er is vrijheid voor ieder woord en iedere invalshoek. Door deze aanpak, maar vooral haar menselijk stijl, levert ze een bijdrage aan een betere kwaliteit van leven voor mensen die onze zorg zo hard nodig hebben."

— Margreet Pereboom – Coach behandeling en speltherapeut

"Ik heb Antje ervaren als een hele fijne vrouw met een kalme en open energie. Ze heeft gewerkt met een groep mensen waar ik deel van uit maakte. We hebben gewerkt met opstellingen. Antje begeleidde dit zeer kundig en vanuit respect zonder oordeel. Was een mooie ervaring om te zien wat dit in en met de groep deed. Ik kijk nu al uit naar een volgende dag met Antje!"

— Patricia Meesters, opleidingsfunctionaris.

“Al jaren ben ik in de gelukkige omstandigheid om met Antje samen te werken . Als collega trainer ervaar ik Antje als zorgvuldig, een vrouw met passie en wijsheid en een ongelooflijke humor. Dit heeft impact op de groepen waarmee zij werkt. Zo praat een groep trainers in opleiding nog steeds over de “ systemische” dag die Antje met hen heeft gedaan. Woorden als; indrukwekkend, kwetsbaar en veilig passeren dan de revue. Ik verheug me alweer op de volgende dag die inmiddels gepland staat.”

— Angelina Meijers – Teamleider Talentontwikking

“Antje heeft een fijne directe manier waarmee ze naar mensen kijkt en ze begeleidt, dat geeft me vertrouwen in mijzelf.”

— Elly Vogelzang – Huisarts

"Binnen de leergang Autisme Spectrum Stoornissen in onze organisatie traint Antje al lange tijd lesgroepen. Ze is een zeer betrouwbare trainer en heeft meerwaarde middels de coachende en verbindende manier waarop ze individuele cursisten en de hele lesgroep meeneemt op inhoud. Daarin staan aspecten als persoonlijke groei en werkgedrag verandering bij haar voorop. Cursisten geven steevast aan veel te hebben geleerd. Daarnaast een warm mensenmens!"

— Elly Kooijman, Functionaris talentontwikkeling ASVZ en coördinator leergang ASS.

Telefoon

+31(0)6 – 38 926 365

E-mail

Stuur een bericht